14-ото издание на Форума „Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ 2023 г. на „Джоб Тайгър“.

Покана за участие на студенти в 14-ото издание на Форума „Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ 2023 г. на „Джоб Тайгър“.

Събитието на „Джоб Тайгър“ през годините се наложи като разпознаваем форум, на който си дават среща над 130 комnании, опериращи в ИТ сектора, комуникациите и аутсорсинга, и над 2700 млади хора от София и други университетски градове, които

биха искали да стартират кариерата си именно в тези области.

Официалното откриване е планирано за 14.10.2023 г. от 10.00 часа в котел „Маринела“ – София. Освен в София. форумът се провежда още и в Пловдив, Варна и Габрово.

Датите и местата, обявени от „Джоб Тайгьр“ за събитията, са както следва:

14 октомври 2023 г. – София – хотел „Маринела“

19 октомври 2023. г. — Габрово — Технически университет — Габрово

21 октомври 2023 г. — Пловдив – Международен панаир — Конгресен центьр

21 октомври 2023 г. — Варна – хотел галерия „Графит“

През 2023 r. изложението „Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ в София ще има японски кът и състезание по програмиране. Първото издание на Bulgarian — Japanese Tech Job Fair & Forum влиза в програмата на форума в rрад София и ще предложи специален кът на японската икономика: Bulgarian — Japanese Tech Job Fair & Forum. Близо 15 японски компании ще присъстват на 14 октомври в София в тьрсене на ИТ таланти. Повечето от тях са работодатели без представителство в България.

Всички компании, част от „Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“,ще се представят с щанд в зала „София Гранд“ на столичния хотел ,,Маринела“.

Паралелно със срещите между работодатели и търсещи работа, в съседна зала „Киото“,ще се проведе конференция, в рамките на която японските участници ще направят кратки представяния на своята основна дейност, фирмена култура и ценности. Конферентната част ще продължи и с дискусии на теми като „Особености на японската работна култура“ и „Как да започнеш работа за японска компания?“. Работният език на конферентната част ще бъде английски.

За финал на конференцията в рамките на 15 минути ще се проведе състезание по програмиране. Победителят ще спечели награда от JobTiger — двупосочен билет до Япония, а желаещите да се включат трябва да се регистрират.

Събитието е мост между бизнеса и образованието. Фирмите изложители имат какво да предложат на посетителите от различните групи.