Центърът за кариерно развитие с ново лого

Центърът за кариерно развитие (ЦКР) на Шуменският университет има ново лого.

Негов автор е Емилия Балева, студентка в специалността “Педагогика на обучението по изобразително изкуство”, IV курс.

“Всички творби на участниците в конкурса за изработване на ново лого бяха хубави, но се спряхме на този, защото най-силно хармонизира с логото на университета – като цветова гама и като шрифт”, каза директорът на ЦКР проф. д-р Милен Пенерлиев.

“Аз имах скицирани около 10-на варианта, но накрая реших, че точно този най-добре сумира връзката между образованието и бизнеса. Исках да е нещо изчистено, нещо, което да се запомня като го видиш и да е лесно разпознаваемо”, каза за UniMedia Емилия. И продължава: “Все пак шапката и бизнес куфарчето са символи, които всеки разпознава и добре се комбинират в един общ образ. А и изглеждат много добре в цвета на университета. Смятам, че логото е лаконично, не е бъбриво и ще стои добре върху рекламни материали и в сайта”.

„Чувствам се много горда, че проектът ми спечели. Това за мен означава, че тези знания, които получаваме в университета са много полезни и приложими в реалния живот. Има много смисъл в това, което учим и това, което правим. И е много добре, че ни се дава възможност да участваме в тези конкурси”, каза още тя.

Тази година се оказва специална за Емилия. През лятото тя представи първата си самостоятелна изложба “Апетит”, която се реализира с финансовата подкрепа на Общинския фонд “Култура”. Емилия е родена през 1985 г. в Шумен. Притежава квалификации в сферата на чуждите езици, туризма и кулинарията. Има участия в студентски национални и международни изложби и пленери. Занимава се активно с творческо писане, реставриране на стари мебели, фотография и кетъринг.

UniMedia