Международен поетичен конкурс

Конкурсът организираха днес „Россотрудничество“ и катедра „Руски език“ на Факултета по хуманитарни науки на Шуменския университет. Председател на журито бе Ирина Николаевна Гончарова–Вакуловская (преподавател в Руския университет „Дружба между народите“, психолог и дългогодишен телевизионен водещ в телевизионните канали ОРТ, РТР, НТВ).

Общо 27 участници, ученици от СУ „Сава Доброплодни“ – Шумен и студенти в специалностите Приложна лингвистика английски и руски език и Руска филология с бизнескомуникация, рецитираха стихове на А. С. Пушкин, М. И. Лермонтов, С. Есенин, М. Цветаева, Ю .В. Друнина, Ф. Тютчев и Д. Козловский.
Специалната награда на председателя на журито беше присъдена на ученичката от 12-и клас Теодора Антова за изпълнението на творбата на Юлия Друнина „Зинка“.
Първа награда получи студентът от III-и курс Руска филология с бизнес комуникация Николай Николов за изпълнението на стихотворението на А.С. Пушкин „Мадонна“. Второ и трето място заеха съответно студентката от II-и курс Приложна лингвистика Теодора Мерджанова за изпълнението на стихотворението „Синяя вечность“ на Г. Козловский и ученичката от 10-и клас Есра Ридван за изпълнението на стихотворението „Мне нравится, что вы больны не мной“ на поетесата Марина Цветаева.