Международен поетичен конкурс

Конкурсът организираха днес „Россотрудничество“ и катедра „Руски език“ на Факултета по хуманитарни науки на Шуменския университет. Председател на журито бе Ирина Николаевна Гончарова–Вакуловская (преподавател в Руския университет „Дружба между народите“, психолог и дългогодишен телевизионен водещ в телевизионните канали ОРТ, РТР, НТВ).

Общо 27 участници, ученици от СУ „Сава Доброплодни“ – Шумен и студенти в специалностите Приложна лингвистика английски и руски език и Руска филология с бизнескомуникация, рецитираха стихове на А. С. Пушкин, М. И. Лермонтов, С. Есенин, М. Цветаева, Ю .В. Друнина, Ф. Тютчев и Д. Козловский.
Специалната награда на председателя на журито беше присъдена на ученичката от 12-и клас Теодора Антова за изпълнението на творбата на Юлия Друнина „Зинка“.
Първа награда получи студентът от III-и курс Руска филология с бизнес комуникация Николай Николов за изпълнението на стихотворението на А.С. Пушкин „Мадонна“. Второ и трето място заеха съответно студентката от II-и курс Приложна лингвистика Теодора Мерджанова за изпълнението на стихотворението „Синяя вечность“ на Г. Козловский и ученичката от 10-и клас Есра Ридван за изпълнението на стихотворението „Мне нравится, что вы больны не мной“ на поетесата Марина Цветаева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *