Младши експерт в дирекция „Контрол“ – гр. Шумен

БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ „ЧЕРНОМОРСКИ РАЙОН“ на основание чл. 10„а”, ал. 2 от Закона за държавния служител, във връзка с чл. 14, ал. 1 и ал. 2 от Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители

ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА МЛАДШИ ЕКСПЕРТ В ДИРЕКЦИЯ „КОНТРОЛ“ – ГР. ШУМЕН

за държавен служител – чрез решаване на тест и интервю

Основни отговорности:

Извършва контрол на: издадените разрешителни по реда на ЗВ; състоянието и експлоатацията на водовземните съоръжения, състоянието и проводимостта на речните легла и на заустващите съоръжения, спазването на забраните и ограниченията в границите на санитарно–охранителните зони. Извършва проверки по сигнали и жалби за замърсяване на водни обекти. Дава предписания и съставя АУАН при констатирани нарушения. Пломбира водомерите за отчитане на използваните водни количества от подземни води и проверява показанията им, както и показанията на измервателните устройства за повърхностните води и за съоръженията за заустване на отпадъчни води.

Области на дейност: Контрол за ползването на водите и състоянието на водостопанските системи и водни обекти.

Изисквания:

  • Образование: висше;
  • Образователна степен – професионален бакалавър по …;
  • Професионална квалификация – еколог, инженерна специалност: хидрогеолог; геолог; хидролог; ВиК; сондажен инженер; строителен инженер; химик, биолог;
  • Професионален опит – не се изисква;
  • Специални умения/компетенции: добра компютърна грамотност: Miсrosoft Office, база данни, интернет, шофьорска книжка. Познаване на ЗВ, АПК, ДОПК, ЗАНН, ЗДС, Тарифата за таксите за водовземане за ползване на воден обект и за замърсяване в сила от 01.01.2017 г., Наредба №1/2007 г. за проучване, ползване и опазване на подземните води.

Фирмата предлага:

  • Размер на основната заплата за длъжността – 590 – 1600 лв.;
  • БДЧР Варна с място на работа гр. Шумен

Кандидатстване:

Заявление съгласно Приложение № 2 към чл. 17, ал. 1 от Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители,Автобиография и Декларация от лицето, че е навършило пълнолетие, че е български гражданин, гражданин на друга държава-членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, не е поставено под запрещение, не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода, не е лишено по съответен ред от правото да заема длъжността, за която кандидатства, отговаря на специфичните изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на съответната длъжност (Приложение 2 към чл. 2, ал. 4 от Наредбата за документи за заемане на държавна служба). Декларация по чл. 4, ал. 1, т.2 от Закона за защита на личните данни.

Копия от документи за: придобитата образователно-квалификационна степен, допълнителна квалификация и правоспособност; документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит (трудова или служебна книжка), шофьорска книжка. Други документи – необходими за заемането на длъжността.

Кандидатите следва да представят документите си в срок до 10 (десет) дни от обявяване на конкурса чрез настоящата публикация на адрес гр. Варна, ул. „Ал. Дякович“ 33, „Едно гише“ и гр. Шумен, ул. „Кирил и Методий“ 34. Работно време 9.00 – 17.30 ч. без празнични и почивни дни. Подаването се извършва лично или чрез пълномощник. На кандидатите се предоставя длъжностна характеристика.

Срок за подаване на документите: 28.06.2018 г.

Списъците с допуснатите и недопуснати до конкурс кандидати, както и датата на провеждане на конкурса ще се обявяват на информационното табло в БДЧР и на Интернет страницата на БДЧР: www.bsbd.org.

Справки и допълнителна информация на телефон: 052/ 68 74 31